Plomplan wordt TowerLan

De eerste editie van Plomplan, de voorloper van TowerLan, vond plaats op 17-19 februari 2014.

Het was een poging van een hoop vrienden om een uit de hand lopende lanparty op te vangen, aangezien ze een groeiende bende vrienden hadden en er plaats te kort kwam op de lanparty bij iemand thuis. We gingen op zoek naar een goedkope zaal in Mechelen, en vonden Olivetenhof op de ring van de stad. Deze zaal had een capaciteit van 100 personen, maar aangezien er een 20 tal mensen zouden komen, konden we een halve zaal huren.
Zo is de eerste Plomplan ontstaan.

De eerste voorbereidingen bestonden uit het installeren van een modem en het trekken en plaatsen van 100 meter coax kabel aangezien de zaal niet van internet was voorzien. Op eigen kosten hebben we zo de locatie lanparty-proof gemaakt, met in het achterhoofd er elk jaar terug te kunnen keren. 3 jaar en 5 edities verder, zijn we het volledige Olivetenhof gaan gebruiken, zijn er edities gepasseerd met 70 gamers, hebben we eigen servers en netwerkapparatuur en een vaste crew en stamgasten.

Met TowerLan proberen we nu een frisse wind door onze lanparty te laten waaien. We willen eerdere bezoekers terug warm maken, nieuwe gamers aantrekken, onze sterke punten behouden en onze werkpunten verbeteren.

Zin om deel uit te maken van onze jaarlijkse lanparty in hartje Mechelen? Schrijf je nu in voor onze volgende editie!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.